Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Miten valita mekko viralliselle illalliselle


Kutsun saanti virallisille illallisille hirvittää monia, sillä virallinen juhlapukeutuminen on monien mielestä hankalaa eikä omaan tyyliin sopi keikailla iltapuvussa.Olemme kuitenkin vakuuttuneita siitä, että viralliseen tilaisuuteen pukeutuminen voi myös olla helppoa, kunhan vain tietää, mikä tilaisuuden pukukoodi on ja kuinka sitä voi soveltaa omaan pukeutumiseen. Valkoiset hanskat voi unohtaa ja pukeutumisessa voi käyttää mielikuvitusta.


Virallisia illalliskutsuja on erilaisia, joten kannattaa ottaa selvää siitä kuinka virallisesta tilausuudesta todella on kyse, jottei päädy yli- tai alipukeutumaan tilaisuutta varten. Virallinen juhlapukeutuminen on joko todella virallista tai hieman vähemmän virallista riippuen siitä, missä tilaisuus järjestetään ja mitä varten. Todella viralliseen tilausuuteen naisen tulisi pukeutua pitkään iltapukuun ja miehen smokkiin. Muita etikettisääntöjä ei ole, mikä tekee etenkin naisen pukeutumisvaihtoehdoista runsaita. Iltapukuja on tarjolla eri tyyleissä, leikkauksissa ja viimeistelyissä, joten kokopitkän iltapuvun saa helposti sopimaan omaan tyyliin.

Vähemmän viralliseen tilaisuuteen mies voi pukeutua hyvin istuvaan pukuun ja nainen joko kokopitkään iltapukuun tai kauniiseen cocktailmekkoon. Olipa kyseessä sitten todella virallinen tai vähemmän virallinen tilausuus, kannattaa huomioon ottaa tietysti myös vuodenajan tuomat pukeutumisrajoitukset, tilaisuuden järjestäjän tyyli sekä valmisteluaika, joka kuluu mekon ostamiseen ja oikeiden asusteiden löytämiseen. Cocktailmekkoon on talvella yhdistettävä mekkoon sopivat sukkahousut ja talvitakki kun taas kesällä pärjää ilman niitä.

Kokopitkä iltapuku kannattaa valita tarkasti. Lähes kaikkia vartalotyyppejä imartelee vyötäröltä ja lanteilta hyvin istuva iltapuku, jossa on ovaali tai pyöreä kaula-aukko. Satiinista tai silkistä valmistettu mekko on elegantti valinta, johon kannattaa panostaa. Jos mekko ei täysin istu päällä, kannattaa se ehdottomasti viedä ompelijalle, joka ompelee mekosta paremmin päällä istuvan. Klassisen väriset iltapuvut sopivat viralliseen illallisjuhlaan kenen tahansa päälle. Rohkea pukeutuja valitsee räväkämmän värin tai yllättävän leikkauksen, joka kiinnittää katseet. Esimerkiksi pinkki, orvokinsininen tai fuksianpunainen mekko ovat näyttäviä ja nuorekkaita. Kauniit asusteet ja tanssikengät viimeistelevät näyttävän tyylin.

Vähemmän viralliseen tilausuuteen pukeutuminen on helpompaa sillä, nainen voi valita mekon pituudeksi muun kuin kokopitkän helman. Lyhyempi musta cocktailmekko on loistava valinta ajattomasta tyylistä pitävälle henkilölle, joka haluaa saman mekon käyvän useampaan tilaisuuteen. Vaikka tilaisuus olisi vähemmän virallinen, ei liian paljastavaa mekkoa kannata panna ylle eikä materiaaleista kannata valita niitä, joita käyttäisi arkipukeutumisessa. Polvipituinen kotelomekko joustavassa kankaassa imartelee valtaosaa naisista ja tuntuu päällä mukavalta. Sifonkikankaasta valmistettu lyhythelmainen mekko on myös sopiva viralliseen tilaisuuteen, sillä sifonki näyttää elegantilta ja lyhyt malli tuo kokonaisuuteen nuorekkaan silauksen.

Virallinen tilaisuus ei tarkoita sitä, että omasta tyylistä täytyy luopua kokonaan. Pikemminkin pukukoodia tulisi voida soveltaa omaan tyyliin. Naisille virallisessa juhlapukeutumisessa on enemmän valinnanvaraa kuin miehille ja siitä kannattaakin ottaa kaikki irti. Jos tilaisuus vaatii kokopitkän mekon, voi mekon leikkauksen, värin ja yksityiskohdat valita oman maun mukaan. Kokopitkä mekkokin voi näyttää rennolta eikä siihen tarvitse yhdistää korkokenkiä ja valkoisia hansikkaita, jos niin ei halua. Cocktailmekoissa on runsaasti valinnanvaraa, joten jokainen löytää varmasti omaan tyyliin sopivan mekon joko uutena tai käytettynä.

Talvella kokopitkä mekko on käytännöllinen valinta, sillä se lämmittää sääriä ja yhdessä villakangastakin kanssa luo näyttävän siluetin. Kesällä kangasvalinnoissa kannattaa olla tarkkana, sillä hikoilu ruokapöydässä ei ole mukavaa. Silkki on paras valinta kuumaan kesäiltaan. Vuodenajasta riippumatta musta, punainen, valkoinen ja vaaleat roosan sävyt toimivat juhlapukeutumisessa hyvin. Omaa persoonallisuutta kannattaa korostaa pienissä yksityiskohdissa. 

Post a Comment

0 Comments